Jednoduchá a nikoliv snadná metoda, jak se naučit lépe psát…

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

existuje vyzkoušená a časem prověřená metoda, kterou pravděpodobně dobře znáte, která přináší opakované výsledky v podobě rychlejšího a sebejistého psaní.

Pokud tedy píšete knížku, pak by váš každodenní život měl obsahovat následující ingredience. Dobře, řeknu to na plná ústa… tři činnosti…

Pokud je budete denně opakovat, pak se váš písemný projev dramaticky zlepší. Stalo se tak již desetitisícům autorů před vámi. A to se ne všichni chtěli zabývat psaním knihy. Někteří se chtěli jen naučit psát příspěvky na sociální média.

Pravdou je, že pro současné a budoucí autory knih je toto cvičení zlatý důl.

Tak dobře, teď k věci:

  1. denně čtěte 30 minut (čtěte autory a knihy, jejichž styl se vám líbí, pokud možno čtěte nahlas)
  2. denně opisujte do sešitu několik stránek z vašeho oblíbeného díla (opět by to mělo být něco, co se vám líbí a MUSÍ to být tužkou do sešitu, nemluvím o klování do klávesnice)
  3. denně pište (opět si dejte např. 30 minut na psaní čehokoliv, o čem chcete psát… může to být deník, nebo jen vyprávění toho, co jste včera zažili… důležité je to psaní samotné a teď už klidně můžete klovat, ale psaní tužkou na papír má větší účinnost)

Nic víc to nechce. Je to jednoduché, ale není to snadné.

Jakmile se dostanete do rutiny a budete tyto kroky denně opakovat, tak si uvědomíte, jak snadné pro vás je něco napsat.

Napsat jednu knihu ročně? Pokud víte, o čem psát, pak je to snadné. Bude to pro vás přirozené a váš styl bude lehký a poutavý. Uvidíte sami.

S pozdravem,
Dominik Formánek
https://knihy.elmsservice.cz

P.S. A až knihu napíšete, tak mi vám pomůže s tím, jak je dostat k vaším čtenářům.