Jak využít čas vlny objednávek po uvedení knihy na trh…

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

ze všeho nejvíc je pro autora nejdůležitější dostat se do veřejného povědomí.

Nejlepší moment je, když se v jeho oboru děje něco důležitého. Často to bývá něco, co vyvolalo zájem veřejnosti. A pokud je autor známý jako odborník ve svém oboru, pak jej začnou zvát do mainstreamových médií jako hosta.

O něco menší událost je, pokud autor vydá novou knihu. Pak se jen tak nedostane do médií, protože zájem veřejnosti se není, nikdo o nové knize neví.

Ideální situací je, pokud se potká vydání knihy s zvýšený zájmem veřejnosti o dané téma. Pak se přes noc stanete autorem bestselleru. Takové štěstí nás většinou mine.

Proto snahou autora by mělo být získání publicity, která není vyžádaná diváky a posluchači. Musí se do médií dostat a to klidně i násilím.

Je nezbytné absolvovat různá interview. Nejjednodušší jsou youtubové kanály zaměřené na vaše téma, ale počítejte s tím, že vás to bude něco stát. Je to investice, kterou budete na začátku muset zaplatit. Jakmile se stanete známou osobou, pak budou platit vám, aby s vámi mohli interview udělat.

Musíte zapracovat na tom, aby se stal váš obličej provařeným. Je to investice, která se vám bude vracet po zbytek vašeho života.

Určitě vám pomůže, pokud bude mít vaše kniha kontroverzní název, protože už to vzbudí zvědavost lidí. Ti, co provozují youtubové kanály, s vámi budou chtít udělat rozhovor jen tak ze zvědavosti.

To stejné vás bude čekat s podcasty, a pokud možno s dalšími médii. Pamatuji dobu, kdy existovaly jen Snídaně s Novou a Sama doma.

Dnes je tak široká nabídka, že pokud si celou tu propagaci dobře uchopíte, pak budete jeden nebo dva měsíce jen věnovat propagaci knihy, která se díky tomu stane naprostým hitem.

A co dělat, až tento nápor pomine? Začít připravovat další knihu. Propagaci už budete mít zmáknutou. Budou vás zvát jako úspěšného autora a vy jen vytěžíte z celé té popularity.

Je to životní styl, co říkáte?

S pozdravem,
Dominik Formánek
https://knihy.elmsservice.cz/logistika-vase-knizky/

P.S. Už jde kniha do tisku? Nejvyšší čas se nám ozvat. Zavolejte na 724546526 nebo napište na podpora@elmsservice.cz.