Jak jednoduše napsat první knihu

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

nemusí to nutně být první kniha, ale ta je ta nejtěžší. Tady je jeden z nejlepších návodů.

Musím hned na začátku říct, že to není snadné pro každého a musíte splnit jednu kvalifikaci. Musíte mít blog.

Každý nemá blog, ale je to něco, co se dnes dá snadno změnit.

Proč blog?

Protože to je místo, které je primárně určené pro psaný text. Na sociálních sítích více táhnou obrázky a videa a prostor pro text je limitovaný, pokud tam vůbec nějaký je.

Sociální sítě můžete do celé hry také zapojit.

Pokud blog nemáte, založte si ho. A když už ho budete mít, dejte si závazek, že jednou týdně, vždy ve stejný čas vydáte jeden článek na téma, o čem chcete psát knihu.

Jeden článek týdně nevyžaduje výjimečné úsilí. Pokud nepíšete, tak zde budete mít své pískoviště pro trénování. U vašich prvních článků se nebudete cítit komfortně, ale to patří k procesu učení. Časem se to změní.

Jakmile začnete zvládat jeden článek týdně, a časem si vytvoříte frontu článků připravenou do zásoby. Pak si zvedněte laťku a začněte vydávat dva články týdně, vždy v pravidelném čase.

Až uvidíte, že to dokážete, tak začněte vydávat 3 a víc. Můžete skončit na 5 nebo 7 článcích a po pravdě mohou být dny, kdy budete chtít vydat víc než 1 článek za den.

Tento proces vás zdokonalí v psaní textu, až se to pro vás stane denní rutinou. Ráno vstanete, napíšete článek a přidáte ho do fronty. Někdy napíšete články dva, tři, čtyři. Prostě minimálně jeden.

V průběhu tohoto procesu můžete dávat odkazy na vaše články na sociální sítě (zde je to slibované zapojení) a přivádět více čtenářů na váš blog.

Budete patrně i diskutovat se čtenáři, kteří vás budou na jednu stranu inspirovat a pokud vás budou popuzovat (trollit), tak budete vědět, že jste na správně cestě.

Právě trollové a hejtři jsou průvodní znakem, že je člověk na správné cestě. Je to bolestný znak, ale tak to na světě chodí.

A teď k té knize.

Sepíšete sadu článků, které sami dokážete oznámkovat a vybrat články, které jsou zajímavé a oddělit je od těch, které jsou nudné.

Pak si načrtnete osnovu své nové knihy z těch zajímavých článků a budete mít hned obsah pro svou novou knihu. Pokud budete chtít některé články aktualizovat a nebo jinak upravit, pak to není problém, je to na vás.

Proč ale knižně vydat blogové články, které si každý může přečíst na internetu zadarmo? Bude o to mít někdo vůbec zájem?

Jasně že ano. Na světě je víc lidí, kteří o vašem blogu neví, než těch, kteří jej čtou. Uděláte tedy krok směrem k vašim budoucím čtenářům a dáte jim váš obsah v knižní formě jako autor knihy, což vás staví do úplně nového světla.

Druhá výhoda je, že si po cestě nasbíráte své fanoušky, kteří budou váš blog číst pravidelně, a k vašemu překvapení i oni si vaši knihu koupí. Bude to pro ně archiv vašich myšlenek, který jim nikdy nezmizí, tak jak se to může stát, pokud by jste svůj blog smazali.

Po cestě by bylo dobré sbírat kontakty svých fanoušků a posílat jim týdně, dvakrát týdně e-mailing. Protože budete mít dost obsahu, budete schopni napsat i krátké e-maily, kterými se jim budete neustále připomínat.

Přijde vám to proveditelné?

Je to vyzkoušená cesta. Je mnoho knih, které vznikly jako blogové články a později byly vydány jako kniha.

Jakmile se dostanete do tohoto tvůrčího režimu, pak budete moci pokračovat a vaši druhou knihu vydáte výrazně rychleji než tu první. Na začátku jste se učili disciplíně a schopnosti psaným slovem vyjadřovat své myšlenky.

Na blogu pak můžete nabízet vaše již vydané knihy a uděláte si soustavný zdroj prodejů, příjmů, fanoušků a pak se vytvoří taková duha a kolem začnou pobíhat jednorožci…

Omluvte mi moji slabost. Asi moc kafe…

S pozdravem,
Dominik Formánek
https://knihy.elmsservice.cz/logistika-vase-knizky/

P.S. Pokud máte knihu připravenu k prodeji, my jsme připraveni ji posílat vašim čtenářům. Zavolejte na 724546526 nebo napište na podpora@elmsservice.cz