Čemu dáváte pozornost, to roste

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

všechno je v nastavení mysli. Někdo je hlavou nastavený na prioritní úkoly, jako je psaní obsahu, knížek, na komunikaci s fanoušky a podobně.

Tzn. uvědomuje si činnosti, které jsou stěžejní pro růst jeho podnikání, a ty které nemusí osobně vykonávat on sám, protože je může vykonávat kdokoliv jiný, ty prostě deleguje. Příkladem je např. účetnictví, odesílání knížek, spravování PPC reklam a podobně.

To nejdůležitější pro autora knih je psaní. Bez psaní nebude nic jiného. Psaní roztáčí celé soukolí, přitahuje fanoušky, to je to jeho kouzlo, které mu pomáhá uspět.

Všechno ostatní jsou povinnosti, které se musí udělat a jsou ale pouhým důsledkem psaní.

V životě platí pravidlo: „Čemu dáváte pozornost, to roste“ a je na vás, zda toto pravidlo necháte pracovat pro vás nebo proti vám.

Každý člověk má jen určitý omezený počet jednotek pozornosti. Můžeme si to představit jako počet problémů, které je schopen za den vyřešit. Každý člověk to má jinak. Rozhodně zde má vliv i věk, protože se časem počet jednotek pozornosti vytrácí.

Pokud věnujeme svoji pozornost věcem, které nejsou pro náš růst důležité, tak svými plýtváme jednotkami. Daná oblast bude určitě růst. Pokud to je účetnictví, pak nám se vám začne hlava nafukovat všemi těmi nesmyslnými změnami, které tento obor zažívá rok co rok.

Pak bude vaše účetnictví růst a vy na tom nic nezískáte.

Pokud budete stejný čas věnovat psaní, napíšete další knihu, rozvinete vztah s vašimi fanoušky a bude to přínosné pro všechny. Ve finále vyděláte dost peněz i na člověka, který neumí psát jako vy, a tak si nechává profesionálně nafukovat hlavu účetnictvím.

Zdroje v tomto světě jsou neomezené. Můžete nahradit, peníze, lidi, zdraví. Existuje však jedna výjimka, které je vždy málo.

Je to čas.

Ti nejbohatší si to uvědomují a jestli si něčeho váží nejvíc, pak je to čas.

Neplýtvají svým časem a jednotkami pozornosti na věci, které nemusí sami dělat. Najímají si na to odborníky.

Co je vaším kouzlem nebo uměním? Je to psaní nebo balení knížek, chození na poštu a posílání?

S pozdravem,
Dominik Formánek

P.S. — odstraněno z původní zprávy —