Kolik stojí vydat knihu elektronicky

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

vydat jakoukoliv knihu stojí stejně ne?

Ne. Některé knihy jsou levnější a jiné výrazně dražší.

Nejdražší je audiokniha, ale o ni dnes psát nechci. I tištěná kniha stojí peníze, tedy minimálně tisk a sazba.

Když se podíváme na elektronické knihy, pak mohou být velmi levné. Zejména, pokud už máme hotový text pro tištěnou knihu.

Elektronická kniha, alespoň pokud se na ni díváme jako na klasický e-book, je velmi jednoduchá na vytvoření. Každý má přístup k programům, které jsou schopny převést váš text do podoby elektronické knihy.

Na Applu je program nazvaný Pages (obdoba Microsoft Word), který to dokáže na pár kliknutí. Pokud píšete ve Wordu, i tady to jistě půjde na pár kliknutí.

Pokud se to nechcete učit, pak můžete využít profesionálních služeb lidí, kteří se těmito konverzemi (a sazbou) elektronických knih živí. Mají s tím bohatou zkušenost a ušetří vám hodně času a starostí.

Dříve lidé exportovali knihy do PDF a nazývali to e-booky, protože je mohli šířit elektronicky bez poštovného, balíčků a podobných starostí. Abyste mohli takovou knihu pohodlně přečíst, pak jste si ji museli vytisknout.

Pak někoho napadlo dělat e-booky, o 3 stránkách, kde většina obsahu ani není text. Proč ne, pokud e-book dá čitateli obsah, který autor slibuje. To ale nejsou e-booky, které bych měl rád.

Elektronické knihy jsou šířeny v různých formátech, zejména Mobi a ePub. To jsou formáty určené pro čtečky a knihu není potřeba tisknout.

Elektronickou knihu můžete snadno poslat e-mailem nebo si ji každý stáhne ze stránek. Pak si ji pohodlně přečte v mobilu, tabletu nebo čtečce.

Takže pokud to shrnu.

Váš text můžete sami přímo ve Wordu nebo Pages převést do Mobi nebo ePub. Vyzkoušíte si formátování a velikost fontu a je to hotovo.

Cena je tedy od 0 Kč až po třeba 1.000 Kč. Je to nejlevnější médium, které můžete vytvořit a dostat do distribuce.

S pozdravem,
Dominik Formánek
https://knihy.elmsservice.cz/logistika-vase-knizky/

P.S. Pokud máte knihu připravenu k prodeji, my jsme připraveni ji posílat vašim čtenářům. Zavolejte na 724546526 nebo napište na podpora@elmsservice.cz