Jak na knížkách vydělat peníze?

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

skvělý nápad: „Vydám knížku a vydělám peníze. Bude se prodávat a mě budou stále chodit peníze.“

Tak tomu nevěřte. Teda pokud nejste Hartl, King nebo Rowlingová. A i ti píší dál. Jednou knížkou to nekončí, píší dál, aby se uživili a současně je to baví, tak proč s tím končit.

Pokud jste úplný TOP autor. Pak to pro vás může být pravda. Avšak pro většinu je to nedosažitelný sen.

Proč tedy lidé vydávají knihy?

V první řadě se chtějí s ostatními podělit o své myšlenky, zkušenosti, kterých za svůj život dosáhli a jejich motivy nejsou primárně o vydělání peněz. Určitě na vydání knihy nechtějí prodělat, ale i to se tu a tam stane.

Nebo napíší pěkný příběh a chtějí, aby si ho přečetlo víc lidí.

Každý autor se rád pochlubí svým dílem. To je také dost běžné. Takto vyjde většina knih beletrie. S každým dalším příběhem se autor zlepšuje a jednou třeba dosáhne kvalit TOP autorů a bude jeho knihy číst hodně lidí.

Ale nápad, že to bude primární zdroj příjmu je většinou nesplnitelný.

Abych nekecal, jsou obory, kde se daří lidem vydělat peníze na knihách, ačkoliv nejsou národní celebritou. Příkladem jsou například kuchařky.

Pokud si někdo udělá jméno v určitém oboru kuchyně, pak může nasbírat fanoušky a jednou za pár let vydat novou kuchařku, která je plná obrázků, velká, pěkná. Prostě mistrovské dílo. Pak může na kuchařce, kterou neprodává lacino, vydělat zajímavé částky.

Na druhou stranu ta práce, focení, grafika a vše, co vydání knihy předchází, stojí velké peníze.

Jak tedy lze na knihách vydělat?

Je tu jedna cesta. Vydáte knihu v oboru, kterému rozumíte. Tím se stanete neobyčejným člověkem, protože se stanete autorem knihy. To v některých lidech do dnes vzbuzuje úctu a respekt.

Pak knihu šíříte hlava nehlava. Nejde totiž na zisk z šíření knihy. Jde o to, vzbudit v co nejvíce lidech tento posvátný respekt a nalepit je na sebe. Další knihu si už koupí.

S knihou vás vezmou do různých rozhovorů. Dříve existovala jen televize a rozhlas. Dnes jsou youtubové kanály, podcasty, které zoufale touží po obsahu, který by mohli svým divákům předat. Autor knížky je vždy dobrým hostem.

A teď přichází to nejlepší.

Můžete udělat kurzy, workshopy a podobně, kde se čtenáři mohou přímo od posvátného autora knížky naučit to, co sám mistrně ovládá. A za to jsou ochotni zaplatit nemalé částky. Často lidé platí jen za čas, který mohou s autorem strávit.

Knížka se stává vlastně jen vizitkou, která otevírá dveře do pořadů a srdcí lidí. To, co přinesete potom, co jim nabídnete, co si mohou koupit, to je to, na čem autoři vydělávají peníze.

S pozdravem,
Dominik Formánek
https://knihy.elmsservice.cz/logistika-vase-knizky/

P.S. Pokud máte knihu připravenu k prodeji, my jsme připraveni ji posílat vašim čtenářům. Zavolejte na 724546526 nebo napište na podpora@elmsservice.cz