Jaké prodejní formuláře bych pro prodej knih nepoužíval

Dominik Výběr z e-mailů

Dobrý den,

seděl jsem s jedním autorem knihy, jehož jméno je Jaroslav. Vyprávěl mi, jak si myslel, že napsat knihu je vlastně na tom všem to nejtěžší. Myslel si to do chvíle než se dostal do fáze, kdy chtěl spustit předprodej.

Říkal mi, že se cítil úplně zmatený ze všech těch možností, které se před ním postupně odkrývaly. Mít možnosti je dobrý, ale když žádná možnost nevypadá jednoduše, tak to zase taková výhra není.

Chvilkami se v zoufalství chtěl obrátit na někoho, kdo to nastaví za něj a přestane si ničit dny tím, že objevuje, že složité umí být ještě složitější.

On chtěl jen jednoduchý formulář, který zájemce o knížku vyplní a zaplatí kartou za její doručení. Nic složitého.

Viděl, jak různé formuláře, které vyžadují určité cenové ohodnocení. To byla ta nejjistější informace mezi ostatními, které se z webových stránek dozvídal.

Místo, aby mu řekli, že mu konkrétně pomohou, tak mu více říkali, co zaplatí za službu, u které si nebyl jistý, zda je pro něj ta pravá.

Možnosti, které zavrhl byly tyto:

  • vlastní formulář např. přes Contact Form 7 na WordPressu
  • mini e-shop na Shoptet a jiných podobných krabicových řešeních
  • prodej přes WooCommerce na WordPressu
  • prodej přes zahraniční služby jako jsou třeba Clickfunnels

Mezi všemi možnostmi si nakonec našel dva favority. Mezi nimi si nakonec vybral řešení, které mu umožňovalo vložit formulář do webových stránek, přijímat karty, vystavovat daňové doklady a hlavně hladké napojení na logistiku pro autory knížek. Nechtěl se pochopitelně zaměstnávat jako balič svých knih.

Dokázal si celé řešení za dva večery sám naklikat. Sám si napojil platební bránu Stripe.

Nakonec to nebylo těžší než napsat celou knihu. Jeho dobrodružná výprava do světa prodejních formulářů mu připomínala výlet do neznámých zemí, kdy nerozumíte tomu, co vám jiní říkají.

Musím potvrdit, že vyznat se v prodejních formulářích není snadné, protože ty desítky nastavení, které v nich existují jsou značně matoucí. Přesto FAPI a SimpleShop jsou dnes nejpoužívanější nástroje.

S nimi nikdy chybu neuděláte.

S pozdravem,
Dominik Formánek
https://knihy.elmsservice.cz/logistika-vase-knizky/

P.S. Pokud se chcete zbavit starostí s rozesíláním knih, tak vás jich rádi zbavíme. Zavolejte na 724546526 nebo napište na podpora@elmsservice.cz